Sunday, January 31, 2010

Terima Kasih Teman



Kesuraman malamku bagai tidak berbintang
Kerana kesepian tiada berteman
Kemanakah hilangnya kejujuranmu insan
Adakah hanya di waktu ku keriangan
Punah sudah segala kepercayaan
Terhadap insan yang ku gelarkan teman
Aku tidak mahu lagi diriku di permainkan
oleh janji yang tak ditepatkan
Tapi kini kecurigaan ku berakhir
Kau hadir diwaktu aku memerlukan ketenangan
Walau di mana sahaja ku berada
Kau pasti tetap bersama sepanjang masa
Kau beri kekuatan dan keyakinan
Untuk tabah menghadapi masa hadapan
Biar pun kita berlainan pandangan
Ku kira itu tidak menjadi halagan
Asalkan kita jujur
Sesama insan
Kebahagiaan pasti berpanjangan


p.s: untuk suami tercinta... seluas langit aku mohon kemaafan di atas semua kesilapanku.

Pesta Buku!!!

1) Karnival Karangkraf 2010
Anjuran Kumpulan Karangkraf Sdn Bhd (KKSB)
Lokasi : Perkarangan KKSB, Seksyen 15 Shah Alam
Tarikh : 29/01/2010 - 02/02/2010
Masa : 9.00 am - 7.oo pm

2) Karnival Buku MPH 2010
Anjuran MPH
Lokasi : Stadium Malawati, Shah Alam
Tarikh : 27/01/2010 - 01/02/2010
Masa : 10.00 am - 10.oo pm

30/01/2010....Bertolak ke Karnival Karangkaraf 2010 dalam pukul 2.30 pm. cuaca sangat cerah.. actully tak pernah pergi pun karnival karangkraf nie. so aku nak tengoklah macam mana karnival dia.dengar macam best ajer..

Pengunjung memang ramai. Nasib baik tempat dia agak besar. macam-macam booth ada. rupanya banyak juga Karangkraf nie terbitkan buku dan majalah. kami pun mengelilingi karnival sambil menunggu kedatangan cikgu mail.

hmm... entah mengapa takde buku yang aku berkenan. nak beli novel... aku macam dah tak suka baca novel. nak beli majalah, aku pun dah lama tak beli majalah. heee hee aku sebenarnya mencari KOMIK!!! tapi takde..

Jalan-jalan nampak pulak squad ERA.. tapi yang tak bestnya KKSB tengah buat perasmian and squad era ada di sebelah sambil melakukan pelbagai aksi. agak bising macam tak menghormati majlis. era yang perasan bagus. nasib baik aku tak vote era.. heee heee.

Habis je datuk datin tu merasmikan majlis, ada persembahan pulak. walaupun pengacara dia agak macam kelam kabut dan macam nak berebut kuasa dan macam tak de perancangan tapi boleh lah aku layan diaorang nie.

p.s: KKSB nie macam satu syarikat yang besar gak tapi kenapa macam takde belajar cara-cara mengendalikan majlis??? sangat kelam kabut tak semegah namanya... heee heee

Penyanyi memang 100% aku tak kenal. cian kan.. tapi okeylah diaorang nie. adalah suara gak. boleh di bawak ketengah lagi. sori ar aku takde amik gambar diaorang sebab diaorang tak POPULAR haaa haaa haaaa.

So yang shopping hanya asmad sahaja. asmad beli buku berunsurkan agama. buku yang bagus tapi aku belum habis baca lagi.. hee heee

Pukul 4 lebih kami bergerak pulak ke Stadium Malawati. nasib baik kedua-dua karnival nie di Shah Alam. so dapatlah pergi semuanya. sebelum tu kami singgah di Masjid Shah Alam untuk solat asar. aku cuti... hee hee so duduk bawah pokok sambil baca majalah yang asmad beli. Kisah Yakjud Makjud. macam tak faham cerita dia. takpe nanti balik aku baca lagi. benda macam ie kena baca slow-slow, satu persatu. tak boleh main skip jer. betul tak??

Sebelum sampai Stadium, kami singgah kejap kat Stadium Shah Alam. Asmad dan cikgu mail nak ambil gambar stadium. sekali nampak pulak orang main go-kart. nampak macam best ajer. sempat jugaklah diaorang berdua snap satu dua gambar go-kart. kitaorang just snap di luar pagar so maybe gambar tak berapa menarik. aku dari jauh dah nampak awan yang sangat gelap!! nak hujan ar.. macam nak ada petir jugak. Alamak!! nie yang aku fobia nie. macam biasa aku pun mendesak asmad untuk segera beredar. napelah mamat nie tak faham yang aku memang tak boleh ada petir-petir nie. sakit kepala otak aku nanti.

Sampai stadium, aku pun mulakan pencarian. KOMIK... mana kau!!! hee heee aku dah mula sebenarnya kembali menjalani kehidupan seperti sebelas tahun yang lalu. membaca KOMIK!! kembali berfantasi tanpa serabut nak fikir hal lain.

Akhirnya aku jumpa jugak... so aku pun sambar 4 komik sekali gus. giler... semua sekali berharga RM23.40 (setelah ditolak diskaun RM 2.60) puas hatiku.. heee heee

Dah nak balik, hujan lebat kat luar. seram jugak. asmad gie hantar cikgu mail dulu ke kereta. aku pun tunggulah dia ambil aku balik. petir kuat! aku risau gak, risau kalau asmad kena petir... tunggu punya tunggu dia tak sampai-sampai. kene langgar ker? mana lah tau dalam gelap hujan lebat and kelam kabut... nauzubillah.. minta jauhkan. sebenarnya ada situasi yang menyebabkan aku marah sangat dengan asmad. cemburu tengok suami orang lain take care isteri diaorang. aku pulak macam kene survive sendiri. kadang-kadang rasa macam takde suami pulak. takpelah dah memang aku di takdirkan untuk sentiasa melindungi diri sendiri. emosi pulak!!! hee hee

So singgah gaint. makan dan minum dan solat maghrib. hee hee aku tiba-tiba TER berkenan kat satu baju nie. Harganya RM35.00. sekali sekala berhabis duit untuk diri sendiri. takpe kot. giler... balik rumah hampir pukul 10.00 pm.

Sekali-sekala berjalan mencari aktiviti best jugak. harap lepas nie akan ada destinasi yang lebih menarik dan best untuk aku lawati.

deq su
31/01/2010


Thursday, January 14, 2010

J Card Members' Day

serang!!!!!!!

kad jemputan dari JUSCO!!!

hee hee nak tak nak, jadi jugak lah aku n the geng serang jusco bukit raja hari nie.. actully dari hari selasa lagi aku dah bising nak pergi sana. konon-konon nak buat pakatan ambil cuti sehari semata-mata nak merasai suasana J Card. tapi impian aku macam kabur jer. tak dapat respond dari geng...

entah macam mana pukul 12.45 pm tadi tiba-tiba diorang dok bising-bising nak pergi. aku apa lagi ... i follow you... naik kereta kak tun. aku dan ina just nak tengok suasana jer tapi rupanya kak tun memang dah plan nak beli hand beg and su pulak nak beli kasut. cheh! nasib baik aku ada
TERbawa duit sikit.

kereta memang banyak sangat. so terpaksalah kami parking nun jauh di selekoh. nasib kaki lah kene menapak. aku pun tak tahu lah sempat atau tidak diaorang nie nak bershopping sakan.

dalam jusco memang dah sesak. orang shopping macam beli ikan di pasar. duit ratus-ratus jer keluar dari poket mereka. naik seram aku tengok. ingatkan perempuan aje yang suka bershopping, rupanya ramai gak lelaki dok berebut barang. asyik sangat kejar barang sampai kami berempat terpisah. heee heee aku pun apa lagi bawa diri lah. mata melilau ke sana sini menegok semua barang yang best-best belaka. harga memang ok lah bagi aku. ada yang mahal ada yang memang murah sangat. so kene pandai pilih dan kene memilih. dari kononnya hanya datang untuk melihat (kononnya lah) tanpa aku sedar aku telah membeli barang dengan harga mencecah RM 130.00!!!!!! huu hhuuu hhhuuuuu

p.s : habis duit kecemasan aku habiskan. nampak gaya gaji bulan nie terpaksalah aku bayar hutang dengan begitu BANYAK sekali


so senarai pembelian aku adalah seperti berikut:

i) Baju kemeja jenama DURBAN - RM 45.90
ii) Seluar dalam lelaki jenama ALAIN DELON - RM 16.90
iii) Baju T Shirt jenama TOMS GIRL - RM 23.73
iv) Baju T Shirt jenama TOMS GIRL - RM 34.94

dalam masa sejam aku telah menghabiskan duit yang begitu banyak!!! bayangkanlah jika aku jadi mengambil cuti untuk datang ke sana dan menghabiskan masa hampir 5-6 jam... berapa agaknya duit aku akan terbang masuk ke dalam poket AEON??? bazir.... bazir....

aku harap di masa akan datang, aku akan lebih berhemah dalam berbelanja.. HHHaaaaa haaa haaaa yer ker???
apa pun aku memang seronok hari ini kerana aku dapat membeli seluar dalam suami aku yang dah lama aku teringin nak beli. Sayang abang!!

deq su
14/01/2010

Monday, January 04, 2010

komik 1/2010

assalammualaikum...

Selamat Tahun Baru 2010.

Alhamdullilah masih lagi sempat merasa keindahan tahun baru.

now tengah giler dengan buku komik. expecially buku anime. for opening, this new year aku beli 2 buah buku "Putera di Balik Tabir" & "Kemasyhuran Putera Di Balik Tabir" karya Sakurakouji Kanako.

the story soo nice. gambar cantik and jalan cerita sangat indah. tidak menghampakan!

Putera di Balik Tabir & Kemasyhuran Putera Di Balik Tabir

ceritanya berkisar Akari, seorang pelajar sekolah tinggi bertemu dengan Ryusei, pelakon Kabuki (pelakon teater muzikal tradisonal Jepun yang merangkumi drama tarian dan nyayian) yang kacak dan sangat terkenal.

Watak Akari seorang perempuan yang normal dan tidak mempercayai lelaki yang kacak tetapi di sebabkan satu kemalangan kecil dia terpaksa menjadi pembantu kepada Ryusei. Ryusei dikenali sebagai seorang yang pendiam dan tidak suka bergaul dengan orang ramai.Namun keadaan itu menyebabkan Akari menjadi rapat dengan Ryusei dan menimbulkan rasa cinta dalam dirinya.

Percintaan mereka di sembunyikan kerana tidak mahu populariti Ryusei jatuh. malah hubungan mereka juga tidak di sukai oleh ayah Ryusei. Dalam masa yang sama kehadiran Naoki, seorang pelakon menyebabkan rasa cemburu di hati Ryusei.

Mampukah mereka berdepan dengan pelbagai halangan di dalam perhubungan mereka?

harga RM 6.50 sebuah

hee heee silalah baca komik tersebut. plot cerita memang menarik. mungkinkah terjadi di alam realiti?

p.s : boleh lah layari laman web pengarang iaitu http://sakurakoujie.lolopop.jp dan di bawa khas oleh Gempak Starz Collections

deq'su
04/01/2010