Wednesday, November 23, 2011

kene naik berat badan???



Kalau dok perhati si kecik nie... tembam tak dia?? Macam semangat kan.. kan..

Al kisah hari isnin hari tu aku bawak Nur Ikhlas gie klinik untuk appoinment klinik.

Bila timbang berat badan just naik 600 gram ajer dan tinggi 1 cm!! Alangkah..

So nurse tanya makanan dia dan kekerapan minum susu. Aku pun jawap.. Nur Ikhlas makan 3 kali sehari. Minum susu 150 ml 5 kali sehari.. banyak kan..kan..

tapi!!!

dia still di anggap kurus sebab BMI dia tak balance..

Habis macam mana aku nak buat nie.. dia makan memang banyak..

pagi-pagi bangun nak makan roti..

tengahari dah bagi makan nasi tetap nak susu.

Petang siap kacau ayah dia minum petang.

Malam makan nasi. sebelum tidur nak susu.

Tengah malam nak susu.

Nak dedek jugak.

alangkah...

Bukan aku tak nak bagi dia makan banyak. Aku tidak kedekut tang rezeki nie. tapi kalau tengok dia makan memang menakutkan. Makan bubur kadang-kadang 2 mangkuk. Minum susu kadang-kadang tak sampai 3 jam dah nak lagi. Risau nak bagi. Perut dia memang dah buncit dah. haa haa haa

Takper lah, aku kene usaha agar Nur Ikhlas sihat sentiasa.

Caiyok!! caiyok!!

2 comments:

  1. ha?? berat badan Nur Ikhlas xckup??bia betik..nmpk cm t'lbey chubby da ni.cute! ^_^

    ReplyDelete