Tuesday, November 22, 2011

Marah!!!
ye aku tengah bengang sekarang..
alangkah...
macam pelik jer sebab aku selalu kene sound dengan bos.. nape ek? Maybe aku selalu salah time. Hee hee
Ok lah aku bukan pekerja yang bagus. bukan juga pekerja pilihan. dan aku pun tak reti nak membodek bos nie.. kiranya macam low profile ar.. tak perlah aku anggap jer aku selalu tak bernasib baik.. boleh ker??
Untuk bos aku yang suka meng sound aku.. tahukah puan yang saya...

1) tak pernah kuar opis dok jalan-jalan merayap dari pagi sampai petang macam orang lain. tapi time saya amik anak bawak klinik boleh pulak puan sedar akan kehilangan saya. p/s : setiap kali saya kuar opis saya amik sain pengarah lagi tapi orang lain main kuar jer..
2) saya dah tak bukak FB kat opis dan tak penah chat pun. p/s sebab FB kene block even sebenarnya saya boleh jer buat jahat.. tapi orang lain bukak puan tak sound pun macam puan sound saya dulu2.
3) saya tengok korea tapi kerja saya tetap jalan. sebab cite korea kat pc nie tersangkut-sangkut p/s puan sedar @ x yang keje kat department nie bosan sangat tahap dewa??? memang saya nak tukar tempat lain tapi xde post pulak.
4) Saya 9 jam duduk kat atas kerusi nie tak pergi mana-mana.. tak pernah lewat datang opis p/s : yang nie puan tak nak bagi penghargaan ker???

Tak per lah memang salah aku lah sebab tak pandai cover macam orang lain. Maklumlah dulu-dulu keje macam kuli batak sampai jam pun tak sempat nak tengok. Mana reti nak ber FB ker.. ber KOREA ker.. so macam jobo sikit ar.. hee hee hee
Nampak gayanya kene jadi macam DEQ SU yang dulu ar.. tapi berani pulak ker bos aku nak terima aku yang dulu??
Bosan ar wei dapat bos mata macam burung helang nie. sebab tu aku tak boleh jadi bos kot sebab aku tak sampai hati nak sound anak buah aku. Bagi aku janji kerja siap dah ler.. dan jangan buat masalah sampai naik nama kat big bos. Kata orang pandai buat pandai simpan. Jangan amik rasuah, jangan edar dadah, jangan buat maksiat, jangan amik along dan segala jangan yang boleh menyusahkan aku kelak. huu hu huuu
Anak buah aku yang sorang nie pun aku tak pernah nak kawal. alasannya pertama sebab dia lelaki dan aku fobia keje dengan lelaki. kedua, keje dia bagus so kenapa aku nak perhati sangat? ketiga dia nie popular sangat so aku cepat bosan dengan orang popular nie.
Aku kene ubah cara kerja lah nie ye.. kene merayap-rayap, kene ber FB, kene membodek, kene datang lambat, kene lepak kedai makan lama-lama, kene tido, kene huha huha..so nanti takde lah bos sound kot. atau pun aku kene BLAH jer dari tempat nie.. hee heee so takdelah bos aku tu macam sakit hati tengok aku kat sini.. agaknya lah

2 comments:

  1. emosinya .. dah ko asyik tgk citer korea pasal tu bos sound .. pastu bz update blog lagi .. kalo dah tak suka keja situ benti je ... jgn kutuk bos kat blakang .. tak baik .. nampak sgt ko duduk je atas kusi 9 jam tp tak productive

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin anda yang emosi.. hee hee.. keje saya mmg duduk atas kerusi 9 jam.. terima kasih sudi membaca

      Delete