Wednesday, February 22, 2012

Lebih Baik Kisah Pasal Syria Dari Kematian Whitney Houston

Pagi-pagi baca satu email.. memang aku tersentuh sangat-sangat. Sebenarnya aku tak berapa faham keadaan dan isu yang berlaku di Syria. So aku kena search info di internet lah nanti-nanti.

Hidup di akhir zaman ini memang benar-benar menakutkan aku. Setiap malam tengok wajah Nur Ikhlas, aku jadi sayu. Aku risau dia tidak dapat menanggung segala dugaan akhir zaman ini. Semoga doaku setiap hari akan di makbulkan Allah. Hanya pada Allah aku serahkan takdir Nur Ikhlas. Nur Ikhlas adalah milik-Nya yang mutlak. maka aku bergantung pada Allah untuk memelihara iman dan maruah Nur Ikhlas. Insya Allah.



 ----- Forwarded Message -----
From: "Ismail, Rohani (GE Aviation)" <rohani.ismail@ge.com>
To:
Sent: Friday, 17 February 2012 9:03 AM
Subject: FW: Lebih Baik Kisah Pasal Syria Dari Kematian Whitney Houston


Lebih Baik Kisah Pasal Syria Dari Kematian Whitney Houston
 

Assalamualaikum.

Kat Twitter, orang dok gaduh isu RIP. Tapi kat Syria, kau tahu apa jadi??? :O

Kau tengok gambar jenazah budak ni ...

   

 Apa kau rasa yang berlaku pada budak ni? Tahu? Ke tak tahu? Yang tahu, Alhamdulillah. Bagus sebab kau seimbangkan hal duniawi dan akhirat kau.

Yang tak tahu ni, meh aku bagitahu ... gambar yang aku dok tepek ni nak bagi korang tengok ni, buat pengetahuan korang, budak ni kena sembelih oleh rejim Bashar.

Kau sedih tak? Kau marah tak? T___T

Tapi inilah realiti yang baru berlaku ni negara Syria yang semakin bergolak di bawah pemerintahan pemerintah yang gila kejam-tak-ingat-Allah!

Kau kenal Bashar tak? :o

Bashar adalah pemerintah Syria sekarang. Dialah yang mengerahkan orang bawahan dia tangkap geng budak-budak ni, seksa budak-budak ni, cabut kuku dorang, dan salah seorang dari budak-budak yang kena tangkap tu, disembelih.

Nama arwah budak kat atas ni ... Marwa Adil Bahar. Aku sedih gila tengok video orang mandikan, kapankan dia. Kalau korang nak tengok, pi cari kat YouTube. Takpun, pergi kat sini ... Artikel Kanak-Kanak Yang Dibunuh.

Tahu kenapa budak ni Bashar suruh sembelih? Sebab budak-budak ni mengutuk tindakan dan menulis di dinding tentang kekejaman Bashar ni. Maka bila Bashar dapat tahu, semua yang terlibat which is around 28 kids, ditangkap, diseksa dan pengakhirannya, salah sorang budak tu, si arwah Marwa ni disembelih sampai kepala terputus dari badan!

Eeeeeiiiii .. kalau ada kuasa, nak je aku suruh tukang pancung kat Arab Saudi ni, pergi tolong pancungkan kepala di Bashar niiii! Biar dia rasa sikit apa rasanya kena potong leher camgitu.

Ehhhhh, kalau pancung tak rasa sakit sangat sebab terus zasssss, kepala tertanggal. Tapi arwah budak ni, dorang sembelih, so aku nak suruh si tukang pancung, dok sembelih Bashar ni macam kita sembelih ayam. Baru adil dan saksama kan?

Aku taktau apa perasaan si Bashar ni bila dok zalim dengan budak-budak. Dah nama budak-budak. Budak-budak dahlah ibarat kain putih suci murni. Boleh pulak dia dok sedap suh seksalah, sembelih lah, kau kenapa Bashar? Kau tak takut balasan Allah SWT?

Inilah akibatnya bila hati dah gelapppp! Bila hati dah gelap, berbuat kezaliman pun, masih boleh dok rilek macam takde perasaan kan???

Kau tunggu Basharrrrrr! Itu ha ... itu haaaa ... kat atas langit tuuuu, Allah SWT tengok jeee apa kau buat, tahu? Nanti sampai masa, memang riwayat tamat kezaliman kau pada Muslimin lainnn!

Kau sibuk bergantung dengan negara Rusia kan? Kau ingat Rusia tu hebat sangat keee? Kau lupa ke, yang paling hebat adalah Allah SWT? Lupa keeeeee????

   

" Kamu membunuh kaum yang rindukan syahid. "

Itulah mesej yang disampai oleh rakyat Syria pada pemerintah Bashar. Ia cuma disampaikan, ditulis di dinding. Mesej yang sangat jelas dan sangat sinis!

Iniiii ... kalau Bashar baca tapi tak terkesan jugak, memang confirmlah Allah SWT dah palingkan nikmat taubat pada dia!

So, now guys, at least, some of you dah tau sikit-sikit apa yang dah jadi di negara Syria. Tak banyak, sikit pun dah cukup dari kita tak tau langsung. Ok?

Let me added some more pasal Syria ...

Awal pergolakan, #teamUltrasBashaar memang ramai tapi lepas certain of the member team sedar that apa yang dorang buat tu salah, makanya for almost 30,000 of the #teamUltrasBashar kembali ke pangkal jalanNya dengan meninggalkan #teamUltrasBashaar dan they build up new team as Free Army!

Makanya, hinggalah ke saat ini, sekarang ni, #teamUltrasFreeArmy inilah yang sedaya upaya melindungi rakyat Syria yang lain. AllahuAkbar! You go Free Army! Allah SWT is always there to help all of you to protect the Syrian! You go boysss!

I listed for you, kekejaman yang dah dibuat oleh #teamUltrasBashar kepada rakyat Syria dari awal kebangkitan hinggalah sekarang ni :
1.        
In 42 days, almost 40,000 rakyat Syria dibunuh. Mereka mati syahid.
2.        
39,000 rakyat Syria yang cedera, tidak dirawat langsung. Dibiarkan macam tu saja.
3.        
19 doktor dan 40 pesakit di sebuah hospital di wilayah Doma, Syria dibunuh oleh #teamUltrasBashar.
4.        
9000 Syrians dijadikan tahanan tanpa sebab.
5.        
413 Syrians syahid dalam penjara.
6.        
All the womens, #teamUltrasBashar bawak entah ke mana, then, in front of their families, they raped the women!
7.        
Zainab Al-Husni yang berusia 23 tahun, ditangkap dan kemudian #teamUltrasBashar nak rogol tapi Zainab ni melawan. So, to end up the 'story', #teamUltrasBashar bunuh Zainab & cut her body into 4 pieces, put inside the plastic bag and threw the bodies right in front of her family. :'(
8.        
Takbir adalah tidak disukai oleh #teamUltrasBashar.
9.        
Bashar mengarahkan, ucapan " Laillahhaillallah " ditukar pada " Laillahhaill Bashar Asar ".
10.        
Kezaliman yang dilakukan #teamUltrasBashar dan Bashar sendiri pada wanita dan kanak-kanak adalah jauh lebih kejam dan dasyat dari kekejaman Israel. :'(

  

So guys, please pray for them, Make du'a for them. Kita sama doa semoga Allah SWT sentiasa melindungi mereka semua. Not only for the Syrians but same goes to all the Palestinians, Egyptians, Yemanians and for all Muslims yang ditindas dan dilakukan kekejaman sesuka hati. Ok?

Keep, du'a and du'a and du'a as du'a is A REAL WEAPON to all Muslims and by du'a is how you could connect to Allah SWT. ;')

Now, stop membusykan diri korang dari dok sibuk sedih pasal kematian Whitney Houston tu because on the other side of world, there are some Muslims that needed more your sympathy and du'a! 

2 comments:

  1. hadoi sy tak lepas nak bacer pasal syria nehh...dan memang sy tak baper nak ambik port pasal kesedihan dunia sebab disekeliling sy sudah cukup banyak kesedihan dan kesengsaraan....dan kalau asyik bersedih dengan keadaan sekeliling susah sy nak jalani hidup dengan lebih baik..apa yang ada hanya doa dan mudahan kiter semua dilindungi Nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... cuma risau masa dpn anak2.. byk sgt dugaan sampai tak sanggup nak bagi dia jalani semua itu. tapi semuanya ketentuan Allah. semoga kita di lindungi Allah. amin

      Delete