Friday, August 10, 2012

Salam Ramadhan

Sibuk sangat-sangat sampai takde masa nak update blog.. kalau ada masa pun sempat main game kat FB jer.. hee heee

apa cerita puasa nie??

Tahun nie tahun ke-2 aku berpuasa dengan kehadiran Nur Ikhlas.. tapi time nie berbeza sikit. Budak kecik tu dah pandai menyibuk sekali pastu kena bersabar gak bila budak kecik nie makan sambil suap-suap manja ke dalam mulut ibu dia..

setakat ari nie, gangguan hanya ketika berbuka jer. time sahur haruslah dia tidur dengan lenanya. tapi sejak dua hari lepas makin awal pulak dia bangun. Doa-doa semoga tiada gangguan ketika sahur. nanti si ibu mula ar menggelabah. mana nak layan dia mana nak layan ayahnya..

Sempena 10 hari terakhir ramadhan nie... marilah kita sama-sama menambahkan amalan ye. banyakkan bersedekah. Selamat mencari malam lailatul-Qadar.. Insya Allah..

No comments:

Post a Comment