Monday, July 21, 2014

Misi Mengemas Rumah 2

Assalammualaikum..

Sejak-sejak anak semakin membesar ini... senang sikit ibu nak buat kerja. Anak-anak pun dah pandai bawak diri dalam rumah tu. Dah tak berkepit 24 jam dengan ibu... sedih jugak tapi diaorang perlu belajar berdikari kan.. heee hee.. malah dah boleh geng berdua.

So di kesempatan ini dapatlah ibu memulakan misi mengemas rumah yang pertama.
Kawasan pertama yang harus dikemas dahulu adalah.. STOR!!!


nampak tak betapa teruknya stor rumah ibu nie. Carca marba kan.

Stor tu kecik je 4 x 3 kaki.. So barang memang main susun ikut sukati. Bila nak amik semula mula lah membebel. Payah sangat. Pastu penuh dengan kotak yang tah apa-apa. Nak buang sayang... tak buang menyemak mata memandang.

So... Langkah penyelesaian.. 

setelah bertahun-tahun terseksa maka ibu memujuk rayu suruh kekanda beta belikan rak nie.. Beli kat puchong je.. harga RM130.

Mula-mula pasang ingatkan tak muat tapi Alhamdullilah cukup-cukup makan je. Dahlah buat keje pagi-pagi buta. pukul 7 pagi dah keletang keletung bunyi besi berlaga. Kesian orang bawah nak tidur.

Buat pagi-pagi sebab nak elakkan hero heroin tu mengacau + kekanda beta kena gie kerja. So dia sempat punggah barang dan bawa masuk rak dalam stor je.


ta da!!!!!

ini lah hasilnya... gambar nie masa mula-mula amik lepas dah kemas. Masih banyak barang yang di simpan sebab banyak harta karun kekanda beta. Nak cari nahas buang barang dia tanpa pengetahuan... walaupun ada je ibu buat keje-keje jahat tu hee heee 

Tapi sekarang dah berkurangan sebab dapat approval untuk di let go dalam tong sampah.



so sekarang tugas ibu dari masa ke semasa untuk memastikan stor ini sentiasa di dalam kawalan. Ada barang baru masuk so kena da barang lama yang perlu dibuang. 

Ibu suka sangat!!!

4 comments:

  1. Langkah yg bijak..
    Selagi tak beli rak... selagi tu la kita main sumbat je semua dlm store.

    ReplyDelete
  2. cam best je rak ni..akak bli ktne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat puchong.. selalu ada je kat kedai jual hardware@barang pejabat cuma harga berbeza ikut tempat.

      Delete