Thursday, November 24, 2016

Happy Birthday to me!!!

Assalammualaikum

Morning!!

officially sekarang dah berusia 35 tahun.. Last tahun sebagai warga belia.. haaa haa nak masuk fasa dewasa dah. 

actually jarang update time birthday kan. tapi hari ni macam nak bercerita what happend to me sejak dua menjak nie.

macam-macam berlaku. yang di duga dan terlalu banyak yang tidak di duga.

membesarkan tiga orang anak dengan gelagat masing-masing. berkerja sampai demam-demam.. penat sangat. bab anak yes i have a lot of fun rising them.. pasal kerja.. banyak yang buat kita down dan tak bersemangat.

kadang-kadang terfikir.. betul ke keputusan untuk pindah ke klang. buat no point untuk patah balikkan.. keputusan dah di buat. so laluinya saja.

but terus terang.. ini bukan jalan yang membahagiakan :(

sangat besar onak dan duri yang perlu ditempuhi.. banyak kali kata.. sabar deq su.. u can do it!!  u'r amaizing women..

hope esok dan seterusnya akan bertambah baik. Insya Allah.

6.52am

Thursday, October 27, 2016

Selamanya Cinta

Pabila ku lihat senyumanmu
Terdetik memori pertemuan kali pertama kita berdua

Ada sesuatu tentang kita
Kemesraan bersama membuatku alpa
Tak pernah terlintas untuk aku kehilanganmu

Aku tahu kau juga pun turut rasakan itu
Lebarkanlah sayapmu ke pangkuanku
Agar bayangan hitamku berlalu

Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh

Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta

Jarak itu buat ku celaru memikirkanmu merindukanmu
Namun itulah menguatkan cinta kita

Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh

Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta

Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh

Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta

Tuesday, October 25, 2016

Manja

now 11.51 pm

orang kata kami garang.. ye ke? mungkin...

hee heee..

yang rapat pun belum tentu tahu kami macam mana inikan pula orang kata..

kami ada rahsia nak bagitahu.. sebenarnya kami nie manja orangnya.. haaa haaa haaa

kami tengah sedih lah

kami rindu teman kami.. rindu sangat2 pada dia.. manja kami hanya pada dia..

banyak cerita sepanjang 15 tahun ni kami nak cerita pada dia.

dia jahat.. tinggalkan kami sorang-sorang buat keputusan sendiri.

ok.. dah merapu malam-malam..

gud nite

12.14am


Tuesday, June 21, 2016

Kadang-kadang orang perempuan pun ada hati dan perasaan untuk berbakti pada ibu dan ayah yang telah membesarkan mereka berpuluh tahun.


suami yang baru dua tiga tahun hidup bersama isteri jangan lah kejam sangat


support each other punya family. baru lah umat nabi Muhammad berkembang dengan baik.


fikirlah perasaan kita bila esok dah tua kalau anak perempuannya dibuat begitu oleh suaminya bagaimana? jangan nanti dok sebut-sebut rindu anak.


selalu ingat... what you give you will get back.


nurkilan
-masdia idham-

Tuesday, June 14, 2016

Dari Allah Kita datang Kepada Allah Kita Kembali

Assalammualaikum.

Selamat berpuasa.





Ahad 12 Jun 2016

perginya Pak Uda mengadap Illahi



Selasa 14 Jun 2016

Perginya Pak Ngah mengadap Illahi


Semoga Roh Arwah Pak Uda dan Pak Ngah dicucuri rahmat. Amin


*****************************************************************************

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).





Tuesday, June 07, 2016

BlackOut 1 Ramadhan 1437

Assalammualaikum.

Selamat berpuasa Sahabat

Hari ni dah masuk 2 Ramadhan 1437 bersamaan 07 Jun 2016.

Happy Birthday to my sister Azlinda dan anak buah kesayangan haziq.





Malam tadi berbuka puasa tema candle light dinner :p

stress betul. dah 3 malam elektrik takde kat rumah. katanya kabel bawah tanah terbakar.

Alhamdullilah sebelum balik teringat nak beli lilin kat kedai berhampiran opis. Husband kata kedai dekat rumah semua dah takde lilin.

Beringat nak simpan lilin banyak-banyak... pengajaran dari malam ke dua tiada elektrik hanya bertemankan cahaya dari HP gara-gara tak simpan stok lilin. nasib baik bakteri full.

Alhamdullilah dikurniakan anak-anak yang tahan panas. Kesian tengok anak-anak dah lecun mandi peluh.

Lepas ni nak cari kipas yang boleh guna power bank pula... and always remind untuk full kan semua power bank lepas guna.