Friday, January 27, 2017

Cepat letih.. cepat lupa.. pastu bertambah blur.. hmmm

12.55 am


Tah bila nak hilang tabiat kacau org tengah mlm2.. bila mlm je baru dtg idea mencurah2 nak bercerita.. mcm pelik je.. ramah mesra dalam tulisan tapi bila jumpa xtau nak ckp apa.. nak reaksi mcm mana.. sbb tu ada je org yg tak suka.. byk sgt simpan rahsia sampai tak terluah.


Malam ni macam nak bagi kata-kata motivasi pada diri sendiri. Tapi seharian tidak bermotivasi macam mana? Mengadap laporan pelaburan yang kena siapkan sebelum bulan mac. Pening kepala kita wak nak settlekan setahun punya kerja. Itu lah siapa suruh tangguh-tangguh. Kan dah kena..



Kita memang lupa sangat nak wish birthday Ikhlas pagi tadi. Selalu tiap tahun pagi-pagi dia bangun kita akan wish, peluk dan cium dia. Serius tahun nie memang lupa langsung. Dahlah pagi tadi nur ikhlas kena marah.. teruknya kita nie..

So Ingatkan petang tadi nak belikan Nur Ikhlas kek. Konon-konon nak buat potong-potong kek lah. Sekali tu hujan lebat selebat-lebatnya. Dengan petir… guruh.. kita jadi seram. So takdelah kita singgah kedai kek.

Nak jemput Nur Ikhlas dari rumah mak longnya kita risau sangat. Risau dia kecewa sebab tengahari tu kita dah janji dengan dia. Alhamdullilah dia ok jer. Then dia siap cakap tak pe ibu esok pun boleh. Hati kita macam rasa ok dah tapi sayu bila dengar dia cakap macam tu.

Adakah factor usia buatkan kita semakin pelupa? Baru umur 35 tahun dah macam apa jer.
Cepat letih.. cepat lupa.. pastu bertambah blur.. hmmm

No comments:

Post a Comment