Wednesday, March 29, 2017

Tempat berteduh - Fasa 1

Assalammualaikum..

Alhamdulliah.. bersyukur kepada Allah kerana segala yang rancang berjalan dengan lancar.

Akhirnya selepas menimbang dari pelbagai sudut.. kami memilih Syarikat ZYQ Engineering untuk membina rumah kami.

Lawatan ke opis ZYQ Engineering

bincang... kira-kira..

8 Mac 2017.

kami serbu opis dia.. haa haaa.. bincang tak sampai 30 minit sebab cik abang memang dah buat research berbulan-bulan. So sampai tu memang terus tuju apa yang kami mahu.

Settle bayaran deposit. so next step kita kasi bersih itu tanah..


12 Mac 2017

untuk bersihkan tanah, kita upah orang tolong bersihkan tanah. kalau nak buat sendiri memang tak lah.. mau setahun tak settle. huu huu

dah bersihkan tanah baru kita tambak.. hampir 20 lori tanah jugak lah.. seram kita time nak bayar.. gigil je tangan time serahkan duit. macam air lalu je.. sekejap ada pastu dah takde.. 



Budak menyibuk ajer

Pantang kita amik gambar.. posing je lebih
jeng.. jeng...

macam nie lah rupanya bila dah ditambak.


kenapa nak di tambak? supaya rumah tu tak rendah sangat dari jalan so tak delah air masuk bila hujan dan juga supaya tanah jadi rata.

so sekarang kita tunggu sampai tanah tu dah cantik dan boleh pacak tiang.

nanti kita sambung fasa 2 ek.

bye

Friday, March 24, 2017

untuk melupakan?

8.24 am

untuk memaafkan mudah.. untuk melupakan? tapi mimpi malam tadi buatkn saya terfikir.. adakah dia dalam kesakitan atau adakah saya benar2 telah redha memaafkan dia?

saya sayangkan dia. tapi saya benci keadaan dia. pemikiran dia.. kehidupan dia.. apa yang dia dah buat.

walauapa pun dia masih yang terpenting dalam hidup saya.

redha.. Insya Allah saya akan usahakan. tapi tak janji.

Friday, March 10, 2017

お願いします

1.21am

愛 の ない 人生 なんて そんな の 生きる 自信 ない

ゆめ の ない 人生 なんて そんな の 想像 し たく ない

それは大丈夫だと言ってください

すべてがうまくいくと言ってください