Monday, June 04, 2012

Sembelit???

     hee hee.. malu nak mengaku tapi ini lah kenyataan..

     Sejak sibuk menjaga rumah tangga dan anak nie. memang jadual kehidupan aku berubah 100%!!.. kadang-kadang bila dah sibuk, nak gie toilet pun tak sempat.

     So problem aku bila dah stress dan penat, aku akan mudah sembelit. Macam mana tak sembelit, air kurang minum.. tak bersenam.. stress memanjang.. so padan muka ar bila dah sakit.

     Alhamdullilah, Allah gerakkan hati aku untuk cuba satu jenis minuman jus ini. Sejak aku minum perut aku dah ok sikit dan masalah sembelit aku dah semakin baik.

J-Prune
      J-Prune adalah minuman kesihatan berkhasiat. Gabungan BUAH PRUNE, MADU dan STEVIA yang dapat membantu mengurangkan masalah kesihatan .
     Kebaikan JPrune
  • Stevia adalah pengganti gula kepada pesakit kencing manis
  • Madu khasiatnya telah termaktub didalam Al-Quran dan Sunnah untuk penyakit lelah, menambahkan tenaga dan mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Buah Prune berkhasiat membantu memperlahankan proses penuaan dalam badan dan otak. Selain itu ianya juga membantu mengatasi sumber kanser, radikal bebas dan penyakit
  • Buah prune juga kaya dengan vitamin dan mineral dan bertindak sebagai pemusnah radikal bebas yang menyebabkan penuaan sel
  • Ianya juga penting didalam memperkayakan bekalan darah dan mencegah masalah sembelit dan pembentukan buasir.
  • Selain dari itu, buah prune juga membantu membuang lemak dan menurunkan berat badan.

     Aku nie bab-bab makan ubat ker.. makan jamu ker.. memang tak layan. payah benar tekak nie nak telan. Tapi dengan jus J-Prune nie memang lancar jer masuk dalam mulut. Rasa dia masam-masam manis. sedap!! hee hee.

     Bagusnya jus nie ada campuran madu. so husband aku takdelah bising sangat kalau aku tak minum madu. Kiranya 2 in 1 lah nie. Dan dia gunakan Stevia sebagai pengganti gula. best kan. memang sesuai untuk yang ada masalah kencing manis juga!!!. Maklumlah makanan kesihatan so kena pastikan produk itu betul-betul sihat lah kan.
 
     Hasilnya bila aku dah cuba jus J-Prune nie.. memang segala-galanya lancar... smooth jer.. tak perlu nak teran-teran macam biasa. hee hee hee. Insya Allah, kalau diizinkan aku boleh teruskan minum jus nie.

     Jus nie pun bagus untuk orang yang lepas bersalin. Maklumlah kalau lepas bersalin tu memang bab-bab nie paling banyak memberi ketidak selesaan pada kaum ibu. Lagi-lagi pada yang bersalin normal. So tak perlulah nak makan ubat-ubat yang mengandungi bahan kimia tu lagi.

     Macam promosi je.. hee hee tak lah, aku just nak share benda baik untuk semua. kalau serasi boleh lah ambil. Kata orang nak berubat pun kena tengok penerimaan badan. Lain orang lain badan.. rambut pun dah tak sama hitam.


     Sebab aku memang jenis tak pandai nak terangkan dengan lebih lanjut so kalau nak tahu ke.. nak tanya ke..boleh lah try masuk blog nie blognurkhai.blogspot.com

3 comments:

  1. I pun masa dlm pantang terpaksa makan prune. Kalau tak... mmg seksa!

    ReplyDelete
  2. Dapatkan daripada kami bekalan Gula Stevia yang paling murah di Malaysia. Gula Stevia di proses di kilang tempatan dan di edarkan oleh syarikat islam bumiputra, di jamin halal.

    Harga: 1/2 KG -> RM45

    Untuk Maklumat Lanjut:
    call/sms 013-431 2808 (omar)

    http://www.facebook.com/pages/Pemanis-Stevia-Rebaudiana-Paling-Murah-Di-Malaysia/350979478353752

    http://steviasentral.wordpress.com/

    ReplyDelete