Ilman dan Hospital 2

Wahai anakku, ambillah harta dunia sekedar keperluanmu saja dan nafkahkanlah selebihnya untuk bekal akhiratmu

Luqman Al-Hakim

...................................................................................................................................................................

serius lama tak menulis. Sebenarnya banyak je yang aku taip tapi asyik tergendala nak post.

Story nak di simpan kali ni pasal si bongsu aku ni.

Bila asyik check-up doktor pakar sebab kes dia dulu-dulu.. doktor dah banyak kali tanya mengenai gigi dia yang agak rosak teruk. Dah macam-macam aku buat supaya si kecik ni tak gigit botol.. kurang kan minum susu dalam botol tapi still tak berjaya.

Appointment bulan 7/2019 doktor tak tanya banyak, terus je buat surat refer klinik gigi. Check up klinik gigi haaaa amik.. terus doktor buat date untuk operation.

Actually, operation ni patut dibuat bulan 12 hari tu. tapi sebab keadaan kesihatan dia yang tidak mengizinkan so doktor postponed bulan 2/2020.

Second time budak ni masuk hospital. Kali ni check in semalam je.


gedget81
kita makan-makan sebelum masuk ward ye



senyum yeee.. tungguuuuuu..

masih boleh main lagi.. budak tak reti duduk diam

ni dah sampai bilik OT

senyum.. tapi dia dah berdebar-debar.. bukan main kuat dia pegang tangan kita

lepas habis operation.. dia punya menagis jerit sakit.. aku pun turut nagis huu huu


naik ward lepas duduk sementara kat ruangan pemantauan.. lena tido selepas doktor bagi ubat tahan sakit

Inilah keadaan gigi sebelumnya

Ini selepas.. cabut 3 batang gigi depan dan pasang 3 crown besi untuk gigi geraham


gambar ni exclusive dekat blog aku je.. kalau orang lain nak tengok jangan harap dia nak tunjuk


Itu anak aku, kau jangan marah!

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), da...