Thursday, February 26, 2015

OK ke? Air Purifier + Water Purifier Coway

Assalammualaikum...

Alhamdullilah.. Jumpa lagi kita ye...

Kami anak beranak nie dari awal tahun asyik memanjang sakit je. lepas sorang-sorang tak sihat.

Paling membimbangkan bila Ilyas demam hampir seminggu. Memang betul-betul menguji hati dan air mata ibu.

Demam dia tak kebah-kebah. Taknak minum.. taknak makan.. badan susut sangat. Dengan nafas berbunyi. dua tiga kali bawa jumpa doktor amik gas. tapi still begitu. sehingga sampai satu peringkat bibir dia berdarah-darah akibat terlalu kering.

Punyalah payah ibu nak bagi dia makan ubat. demam macam tu pun tapi tenaga dia melawan masih kalah ibu.

Kurus kan.... :(
bibir berdarah

Alhamdullilah. Sekarang dia dah semakin sihat. Berat badan pun dah naik. Ibu memang bersyukur sangat-sangat bila tengok Ilyas makin ceria dan aktif.

tapi yang tak tahannya.. lepas sembuh nie mulut dia nak membebel 24 jam. Ada je benda dia nak cakap. siap boleh nyanyi.. menari.. jerit-jerit... buat kakak ikhlas nagis... Ibu layankan aje. Janji dia sihat sentiasa.

Dengan cuaca yang tidak menentu. Dengan air di putrajaya yang semakin berkarat. kami sekeluarga berbincang tentang langkah-langkah pencegahan optimum. cehhwahhhh

Rentetan daripada itu, setelah berfikir agak lama akhirnya kata putus pun di buat. ayat skema hee.. hee

Bila dah buat survey, inilah hasilnya...




Kami buat Monthly Rental je.. sebab malas nak fikir pasal maintenance dia. tau-tau nanti dia call je nak buat maintenance..  wahhhhh haaa haaa .. so far pakai... ok lah. 

bab air yang best tu sebab ibu tak perlu susah payah bangun masak air nak buat susu.. pemalas kan... sebab selain ada air panas.. air sejuk.. dan air suhu bilik.. ada tambahan air suam-suam kuku.. sesuai untuk buat susu anak. Malam-malam bila tengah lalok tu tak perlu risau kalau air susu terlalu panas. Iya lah kan.. orang tengah mamai kadang-kadang tak sedar terbubuh air panas banyak. kang tak pasal-pasal...

yang air purifier tu pulak amik sebab rumah memang berdebu. duduk tingkat 12 kiri kanan depan belakang takde penghadang ... sedap pulak angin sepoi-sepoi bahasa masuk memang bermaharajalelalah habuk bertandang. Selsema je kami anak beranak. ibu memang tak larat nak mop hari-hari de... dengan badan yang semakin mengembang nie nak pegang penyapu pun dah tak larat ini kan pulak nak mengemop.

Ada juga tujuan lain kami sewa benda nie. Nak mengangkut ke hulu ke hilir bila balik umah mak mertua ngan umah mak. Iyalah.. sebulan balik sekali. bilik tak berpenunggu.. habuknya... memang tak leh nak cakap dah. asal balik je bersin.. mulalah si kakak ngan adik naik panas nak demam.

So bila kekanda beta kata kita sewa je Air Purifier dan Water Purifier Coway. ibu on je.. janji budget perbelanjaan bulanan tak lari sangat.

sapa-sapa yang berminat dengan benda nie.. bolehlah survey tengok dalam laman web dia.. kalo nak contac no boleh lah PM kita ye.. dah macam agen pulak rasanya.. huu huu.. oppsss kita bukan agen tau. just bagi tahu benda yang baik untuk dikongsi.

Ok selamat ber 'COWAY'

5 comments:

  1. Assalam Deq Sue..
    Memang bagus ada benda2 ni semua. Memudahkan. Kak Mirror pun rindu dgn water dispenser yg tertinggal kat Malaysia, dah berbelas tahun dah berbakti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak lah gie sana kak...

      Delete
    2. ok tak guna air purifier ni kalu habuk2 dekat langsir
      tu dia boleh sedut tak

      Delete
    3. ok tak guna air purifier ni kalu habuk2 dekat langsir
      tu dia boleh sedut tak

      Delete
  2. Air purifier ni bukan vacum..just penapis udara.bkn penyedut habuk..harap dapat bezakn ye..ape2 pun coway mmg terbaik

    ReplyDelete