Thursday, September 18, 2014

Kikker Mania Collection

Assalammualaikum..



قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَىُّ الْكَسْبِ أَطْيَبُ قَالَ « عَمَلُ الرَّجُلِ بِيَدِهِ وَكُلُّ بَيْعٍ مَبْرُورٍ »
Ada yang bertanya pada Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam: “Wahai Rasulullah, mata pencaharian apakah yang paling baik?” Beliau bersabda, “Pekerjaan seorang laki-laki dengan tangannya sendiri dan setiap jual beli yang mabrur (diberkahi).” (HR. Ahmad, Ath Thobroni, dan Al Hakim. Syaikh Al Albani mengatakan bahwa hadits ini shahih)


Motivasi untuk hari ini....

Alhamdullilah.. dah berjaya untuk setup satu perniagaan kecil-kecilan. Perniagaan berdasarkan minat je. So harap-harap dapat berkembang. Insya Allah.

So pada sesiapa yang terbaca entry nie (heee heee ada ker?) boleh lah melawat blog dan FB ibu. Ianya masih baru so tak banyak sangat entry yang ada. Tapi kalau nak buat cuci mata boleh lah. Kalau sudi bolehlah follow dan like ye.

Kawan-kawan doakan apa yang ibu usahkan ini akan terus maju dan sentiasa dimurahkan rezeki. Bukan mudah untuk melakukan sesuatu yang baru tapi ibu kena selalu berfikiran positif kan. Ibu juga sentiasa mendoakan apa yang kawan-kawan sedang usahakan berjaya dan maju.

Insya Allah..

p/s: segan pulak bila nak promote page sendiri. heee heee :) 

2 comments: