Percutian Hari Merdeka di Timurbay Seafront Residence, Pantai Balok Kuantan

 Tidakkah engkau memerhatikan bahawasanya kapal-kapal belayar di laut dengan nikmat Kurnia Allah, untuk diperlihatkan kepada kamu sebahagian dari tanda-tanda kemurahanNya? Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan dan bukti (untuk berfikir) bagi tiap-tiap (mukmin) yang tetap teguh pendiriannya, lagi sentiasa bersyukur.

- Surah Luqman Ayat 31 -

.........................................................................................................................................................

Sebenarnya ini kali ke-dua kami bercuti di Timurbay Seafront Residence. Suka kat sini sebab suasana dia yang best. Kita boleh pilih untuk mandi kolam atau mandi laut. Kali ni memang kami all out. tak macam mula-mula datang sini. Iya lah masa tu baru lepas fasa 1 PKP. so banyak benda yang takde.

Kali pertama pergi sana tahun 2020, memang aku tak bersedia apa-apa pun. Tak tahu apa yang perlu dibawa sebenarnya. Maklumlah tak biasa bercuti jauh-jauh. tapi kali ni, sebulan sebelum aku dah start sikit-sikit persediaan. Nak bawa apa ke sana termasuk nak makan apa sepanjang percutian itu.

Kami ambil Apartment Studio + 1 bilik kecil untuk 3 hari 2 malam. Cukup untuk kami berenam. Kat situ pun banyak kelengkapan yang disediakan. Ada dapur untuk memasak menu yang ringan-ringan, ada mesin basuh, ada tv dan sofa. Aircond pun ada 2. Cuma bilik kecil tu disediakan kipas siling je.

Dari pengalaman dulu, percutian kali ini aku dah siap-siap masak makanan dari rumah dan bekukan. Bila dah nak bergerak, aku masuk kat dalam ice box. Sampai sana panaskan ikut keperluan. Rasa ok sangat buat macam ni sebab aku boleh jimat sedikit. Kalau makan kedai rasanya harga boleh tahan juga. Lagi pun nak jimatkan masa supaya masa untuk mandi manda dan bersuka ria lebih panjang.

Kat bawah apartment ni juga ada deretan kedai. Kedai barang harian, kedai kopi, spa dan kedai makanan western. Hari pertama lepas mandi di kolam, petang tu aku ajak nur ikhlas untuk jalan-jalan kejap ke sana. jalan kaki je tau. lagipun nak beli milo dan jajan opah.. Lupa nak bawa :P

Percutian kali ini Alhamdullilah kami sekeluarga sangat enjoy sangat. Maybe akan datang lagi tapi bukan dalam masa terdekat sebab lepas ni kita try tempat lain lah pula kan.

gedget81.blogspot.com
Sini ada banyak kolam utuk dewasa dan kanak-kanak

gedget81.blogspot.com
Dekat dengan Pantai

gedget81.blogspot.com
Our Room Apartment.

gedget81.blogspot.com
sampai-sampai dah sibuk nak ke kolam

gedget81.blogspot.com
kali ni dah sediakan life jaket untuk keselamatan


gedget81.blogspot.com

gedget81.blogspot.com

gedget81.blogspot.com
Pantai time

gedget81.blogspot.com
Kalau ke pantai.. memang ini kerja budak ni

gedget81.blogspot.com
kali ni kita sewa ATV pula

gedget81.blogspot.com
Makanan semua kita masak siap-siap dari rumah

gedget81.blogspot.com
selfie dengan anak dara ni.

gedget81.blogspot.com
still ada masa untuk girltime

gedget81.blogspot.com

gedget81.blogspot.com
layan kopi sebentar

gedget81.blogspot.com
Pantau dari jauh je. Kita nak santai-santai je

gedget81.blogspot.com
no komen haaa haaaa

gedget81.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Percutian Hari Merdeka di Timurbay Seafront Residence, Pantai Balok Kuantan

 Tidakkah engkau memerhatikan bahawasanya kapal-kapal belayar di laut dengan nikmat Kurnia Allah, untuk diperlihatkan kepada kamu sebahagian...