Sabtu, 11 November 2023

Janji Allah itu pasti

 “Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka kufur (mengingkari) ayat-ayat Allah (perintah-perintah dan mukjizat-mukjizat yang membuktikan kebesaran-Nya); dan mereka pula membunuh Nabi-nabi dengan tidak ada alasan yang benar. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka menderhaka dan mereka pula sentiasa menceroboh”.

- Surah al-Baqarah ayat 61-

..................................................................................................................................................


12 tahun lalu, kami cuba memahami dan membaca macam-macam buku. Dari senipis-nipis naskah sehingga setebal-tebal buku.


Yup! setiap helaian yang dibaca macam satu puzzle yang sangat besar. Semakin dibaca semakin banyak perkara yang tidak difahami. Macam rahsia di sebalik rahsia.


Belum lagi part yang menakutkan. Sangat meresahkan hati. Terasa betapa kerdilnya kami


Now, satu demi satu petanda kecil terungkap. yang besar? masih rahsia Allah. hanya Dia yang menngetahuinya. Kalau bukan zaman kami, zaman anak cucu kami...Pray and wait.


Yang pasti, ia tetap akan terjadi. janji Allah itu pasti!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Janji Allah itu pasti

 “Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah dis...