Terima kasih mak... Terima kasih ayah...

"Bersyukurlah kepada Ku dan kepada kedua orang tua mu sedang kepada Ku engkau akan kembali" 

- Surah Luqman Ayat 14 -

............................................................................................................................


Salam satu rejab!!


Selamat tahun baru cina dan selamat bercuti


Uji ajak aku balik kampung cuti raya cina ni. Walaupun minggu lepas aku dah balik tapi tunaikan juga permintaan dia. Tanya husband...dia kata ok apa lagi cabut balik kampung la.


uji tu rindu mak. Ikutkan dah 2 bulan dia tak jumpa. Jauh sangat dari johor nak ke klang nie. Lagi pun husband dia selalu on call so cuti minggu asyik kena stand by je.


Minggu nie last mak duduk dengan aku. Esok lusa dia ke rumah kak ngah pula. Lepas raya baru ke rumah uji. Lepas tu ke rumah aku balik. Begitulah bergilir-gilir. Payah gak berebut mak nie.


Aku pun kalau boleh nak biar je mak duduk sini. Tapi macam tak adil pula. Anak-anak lain pun nak maknya datang rumah. Nie mak dok 2 bulan kat rumah aku pun ada yang dah merajuk. Janji sebulan aje. Haru macam nie.

Korang... doakan mak aku sentiasa sihat ye. Tak puas lagi jaga dia . Doakan kami akan selalu berbakti pada mak hingga akhir hayat dia. Tidak putus doakan arwah ayah. Terima kasih mak... Terima kasih ayah...

1 ulasan:

  1. Moga Mak Deq Su sentiasa sihat, dipanjangkan usia. Aamiin.
    Doakan Kak Sam dpt reunion di Jannah bersama Arwah Mak & Arwah Ayah.

    BalasPadam

Itu anak aku, kau jangan marah!

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), da...